Google Maps offline beschikbaar

In 4 stappen offline navigeren met Google Maps

Google Maps biedt gebruikers de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan, maar deze functie zit wel een klein beetje verstopt. Android Planet helpt je een handje.

Het offline beschikbaar maken van kaarten is een zeer populaire feature van Google Maps. Toen Google zijn nieuwe versie van Google Maps lanceerde, was de feature nog niet geïmplementeerd. Het zorgde voor veel boze reacties bij gebruikers, waarna Google besloot de functie binnen enkele dagen weer aan de app toe te voegen.

Google Maps offline kaarten

Screenshot_2014-11-25-15-47-07

  1. Om te beginnen moet je uit- of inzoomen op het gebied dat je offline beschikbaar wilt maken: stel dat je een weekendje weg gaat, dan zorg je ervoor dat de hele kaart van Londen op het scherm van je toestel wordt getoond
  2. Je drukt vervolgens op de adresbalk en scrollt in het nieuwe venster naar onderen
  3. Daar staat de optie ‘Dit kaartgebied offline beschikbaar maken’
  4. Druk hierop en Google Maps slaat de kaart offline op

Deze stapen zijn logischerwijs te herhalen voor grotere gebieden, bijvoorbeeld voor het opslaan van Google Maps offline kaarten voor een roadtrip.

Een kaart offline tot je beschikking hebben is enorm handig voor de vakantiedagen, omdat je geen dataverkeer verbruikt om de kaart in te laden. Enkel een gps-verbinding verbruikt bijvoorbeeld geen dataverkeer, waardoor je ook zonder actieve mobiele verbinding kunt navigeren.

Een offline kaart verwijderen doe je door naar Instellingen > Mijn Plaatsen > Offline kaarten (alles weergeven en beheren) te gaan en vervolgens de kaarten te verwijderen die je niet meer nodig hebt. Normaliter worden offline kaarten na dertig dagen verwijderd.

 

referentie: Androidplanet.nl

updatedupdated2021-12-042021-12-04